Clear Wax – Annie Sloan Chalk Paint™ – Átlátszó Bútorviasz

2.900,00 Ft6.800,00 Ft

A Chalk Paint krétafesték lezárásához használj lágy bútorviaszt Annie Sloan Clear Chalk Paint™ Wax világos bútorviasz -t, amely fixálja a festéket, víztaszító, takarítható felületet ad. A viaszt ránézésre a házi zsírhoz hasonlítanám, állaga puha, krémes könnyen kenhető. Ettől a speciális zárórétegtől lesz a festett bútorunk felülete időtálló, kopásálló, vízlepergető hatású, jól tisztítható. 

A szín a waxolás után éri el végleges tónusát, elmélyül, élettel telik (elveszíti fakó, poros hatását) A végeredmény gyönyörű matt hatású, bársonyos tapintású bútor. A clear wax átlátszó, szinte szagtalan.

Használatát a Leírásban részletesen megtalálod.

Kiszerelés: 500ml és 120ml

500ml Clear Wax – tapasztalataink szerint 1 ½  liter Chalk Paint™ krétafestékhez elegendő

120ml Clear Wax – tapasztalataink szerint 3db 120ml Chalk Paint™ krétafestékhez elegendő

Leírás

Nézd meg, hogyan kell használni a Clear Chalk Paint™ Wax világos bútorviasz –t, az alábbi videón magyar felirattal!

Az Annie Sloan Clear Chalk Paint™ Wax világos bútorviasz az időtállóság záloga! A Chalk Paint™ krétafestékkel festett bútorod felületét nemcsak védi és óvja, de gyönyörű bársonyos tapintásúvá varázsolja.

Annie Sloan: “A lágy bútorviasz felhordásánál jusson eszedbe a kézkrém, úgy alkalmazd. A kevesebb több.”

Első lépések: Javasoljuk, hogy először mindig próbáld ki egy kis felületen. Vigyél fel egy vékony réteg világos Chalk Paint waxot a festett felületre, erre a legjobb eszköz a Chalk Paint waxecset 

A waxot körkörös és nagy széles mozdulatokkal oszlasd el minden irányba, jól dolgozd bele a felületbe, ne felejtsd ki a díszítéseket, finom részeket. Majd egy puha, tiszta, szöszmentes ronggyal töröld vissza a felesleget, simogasd át a bútort. 

Ha fényesebb felületet szeretnél elérni, várj 24 órát, majd egy tiszta ronggyal polírozd, fényesítsd újra és újra a kívánt eredményig.

A festett felületed minden részét, legalább egyszer waxold le. Konyhaasztalon, konyhaszekrényen ismételd meg, két három rétegben felvíve a wax vízlepergető, jól törölhető lesz.  A lágy bútorviasz 5 nap elteltével kikeményedik, de az oldószerek teljes elpárolgása, “koppra” keményedése 21 nap. 

Nem javasolt nagy vízmennyiséggel érintkező területekre, az alkohol oldja, így a bárpultot ne ezzel kezeld. Használj tányér, poháralátétet a waxolt felület ne érintkezzen a forró csésze aljával! Tűző nap ne érje (teraszon, erkélyen)

Enyhén nedves ruhával, környezetbarát tisztítószerekkel (klórmentes) tisztítható.

Abban az esetben:

Ha extra védelmet szeretnél a wax helyett használj Annie Sloan lakkot!

Ha fekete viaszra van szükséged, válaszd a fekete Black Chalk Paint waxot™

A fekete viasszal vagány, kormos hatásúak lesznek a Chalk Paint krétafesték színei. Kiemeli az ecsetvonásokat, repedéseket füstös hatása igazán jól áll az élénk színeknek, mint narancs, élénk zöld.

Ha barnára, akkor pedig a sötét Dark Chalk Paint waxot™ A sötét viasz használatával antikolhatod a festett felületet, kihangsúlyozhatod az ecsetvonásokat, repedéseket és a textúrát.

 

További információk

Kiszerelés

120ml, 500ml