Old White – Annie Sloan Satin Paint™- Bútorfesték

13.900,00 Ft

Az Annie Sloan Satin Paint beltéri fa és fém felületekre való, lágy fényű szatén festék, a matt és a selyemfény között félúton.

Strapabíró, és leginkább abban különbözik az Annie Sloan Chalk Paint™-től, hogy nem kell viaszt vagy lakkot felvinni a festés utáni védelemhez és befejezéshez.

Egyszerű, sima felületű modern hatás eléréséhez ajánljuk, amikor nagyobb felületet vagy nagyobb igénybevételnek kitett bútort szeretnénk egyszerűen átfesteni egy színre dekorálás nélkül, pl. konyhabútort, beépített szekrényt, radiátort vagy lambériát.

Az Old White Annie Sloan Satin Paint egy klasszikus, sokoldalúan használható, enyhén hideg tónusú fehér. Ez a legkeresettebb Chalk Paint árnyalatunk. A hagyományos gipsz és a kréta kifinomult színei ihlették. Egy puha fehér, mégis erős karakterrel rendelkezik. Minden színnel működik, és minden más árnyalattal biztonságos választás. A Oxford Navy-vel vagy az Aubusson Blue-val párosítva nagyszerű, mégis hangulatos terek alakíthatóak ki.

Jól illik még ezekhez a színekhez:
Oxford Navy, Rodmell, French Linen

Egyféle kiszerelésben érhető el, fedőképessége: 750ml kb. 11 nm-re elég

Leírás

Old White Satin Paint – Beltéri – Bútorfesték

Annie Sloan Old White Satin Paint – Beltéri – Bútorfesték kiváló kopásállóságú, egyfázisú bútorfesték, bármely beltéri fa vagy fémfelület átfestésére alkalmas. Önterülő ezért használata gyors és egyszerű,  “3 az 1- ben” típusú festék azaz alapozás, festés és utókezelés egy lépésben.

A Satin Paint selymes, finom fényű, szatén festék. A Chalk Paint™ krétafesték és a Satin Paint között a legfőbb különbség a felületzárás, míg a krétafestéket utólag wax-szal vagy lakkal fixáljuk, a Satin Paint a teljes kikeményedés után súrolható felületet ad, esetében nincs szükség + záróréteg felvitelére.

A Old White Satin Paint önterülő összetevőinek köszönhetően, alkalmas a tökéletesen sima, ecsetnyom nélküli, modern felület festésére, gyorsan és egyszerűen. Ajánljuk konyhabútor, lambéria, ajtó, ablak, szegélyléc, és pl: a mindent elnyelő beépített szekrények festésére.

Annie’s History of Art:

Annie Sloan neve egyet jelent a bútor festéssel. Mikor három évtizeddel ezelőtt kifejlesztette a Chalk Paint™ bútorfestéket egy csapásra forradalmasította a díszítő festést. Mindenki számára elérhetővé téve a krétafestéket, lehetőséget adva az otthoni bútorfestésre. 2015-ben Wall Paint™ falfestékekkel bővült a repertoár, amiket 2021-ben mind összetételében, mind pedig színeiben teljesen megújított, egy teljesen új falfesték palettával állt elő és Annie 2022-es újdonsága a Satin Paint™, amivel már teljes körű lakberendezési koncepciót nyújthatunk. (bútor, fal és nyílászárók festése)


Chalk Paint™ díszítő bútorfesték, krétafesték

Annie Sloan falfesték kapszula kollekció

Fontos adatok! Annie Sloan Satin Paint Toy Safe minősítésű!

Igyekszünk, hogy minden termékünk környezetkímélő legyen. 

A Satin Paint teljesen szagtalan, belégzése ártalmatlan, vízbázisú, akril alapú, súrolható, beltéri festék, minimális VOC (illékony szerves anyag) tartalmú (0,5g/l)  

 “A” minősítésű Air Quality Rating-gel (AQR) rendelkezik, azaz száradás után nem párolognak belőle káros anyagok, bútorfesték, ami megkapta a gyerekbarát minősítést (Toy Safe) 

Sima felület egy lépésben, beltéri felhasználásra fára és fémre:

Mikor válaszd a Pure Satin Paint – Beltéri – Bútorfesték -et? Konyhabútor, lambéria, ajtó …..

  • és után egy lépésben, egyszerűen szeretnél tökéletesen sima, modern hatású felületeket elérni. 
  • Ha nem szeretnél + záróréteget felvinni (lakk, wax)
  • Ha a napi igénybevétel miatt, nagy kopásállóságú, súrolható felületeket szeretnél

Hány m²- re festésre elegendő 1 doboz (750ml) Satin Paint?

1 rétegben kb 11m²-re elegendő, de ezt mindig a festendő felület minőségétől és a festési technikától függ

Mivel fess!

Festés ecsettel: Kiváló minőségű, szintetikus szálú lapos ecset, az ecsetvonások nélküli modern, sima felület eléréséhez. A festendő felület mérete szerint:

Nagy Lapos Ecset – Annie Sloan Chalk Paint – Large Flat Brush

Kis Lapos Ecset – Annie Sloan Chalk Paint – Small Flat Brush

 

Tipp: Az első réteget fessük vízszintes irányba, majd száradás után 1óra/réteg a második réteget függőlegesen, figyeljünk, hogy NE menjünk vissza sokszor, mert vissza fogjuk szedni a festéket. 

 

Festés hengerrel: “narancsbőrös” kicsit plasztikus hatás, a henger vékonyabb rétegben viszi fel a festéket, ezért további rétegek lehetnek szükségesek. A festendő felület mérete szerint:

Nagy Szivacs Henger – Annie Sloan Chalk Paint – Large Sponge Roller

Kis Szivacs Henger – Annie Sloan Chalk Paint – Small Sponge Roller

 

Hogyan készítsd elő a festendő felületet?

Festés előtt mosogatószeres vízzel alaposan mosd le, öblítsd, hagyd száradni, mert  tökéletesen tiszta, por és szennyeződés mentesnek kell lennie a festendő felületnek, majd alaposan csiszold át bolyhosítsd.

Csiszoló Szivacs Készlet – Annie Sloan Chalk Paint –Sanding Pads

 

A csiszolás kiváltható ha a Satin Paint alá alapozót használunk.

Fényes műanyag, laminált felületen mindig hídképző alapozó felvitele szükséges.

Harzo T-16 Hídképző Alapozó

 

Praktikus segítség:

–  színválasztáshoz: Falfesték és Satin Paint színkártya Annie Sloan

–  festékesdoboz egyszerű kinyitásához: Annie Sloan krétafesték doboz nyitó

 

A Satin Paint teljes kikeményedése 14 nap, ezalatt fokozott óvatossággal használjuk! Kikeményedés után szappanos vízzel, klórmentes, bio tisztítószerrel mosható, súrolható.

 

Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy képeink, színeink a valóságot tükrözzék, de sajnos ez monitor és készülék függő, színhelyességet garantálni nem tudjuk!

Ha bizonytalan vagy keress minket! Szívesen segítünk!

ELÉRHETŐSÉGÜNK