Oxford Navy – Annie Sloan Satin Paint™- Bútorfesték

13.900,00 Ft

Oxford Navy Satin Paint – Beltéri – Bútorfesték

Az Oxford Navy admirális kék, matróz kék. 

Elegáns, mély-sötét árnyékszín. Békés hangulatú, mint az esti “tintakék” égbolt, bizalmat stabilitást közvetít. 

Nagyobb felületeket falrészeket, modern konyhafrontokat vagy akár csodás, régi dúsan faragott kétajtós szekrényeket is bátran festhetünk ezzel a színnel. Tökéletesen illenek hozzá a réz kiegészítők, lámpák vagy  arany keretek, tükrök a meleg fa padló. Jól kombinálható a kék világosabb árnyalataival, a matt és fényes felületek váltakozásával, puha lilával, csokoládé barnákkal, bordóval, krémes fehérrel, harsogó zöld növényekkel. 

A sok sötét színnel berendezett tereket (fekete, szürke) ez a kék észrevétlenül melegíti, barátságossá teszi.

Leírás

Oxford Navy Satin Paint – Beltéri – Bútorfesték

Annie Sloan Oxford Navy Satin Paint – Beltéri – Bútorfesték kiváló kopásállóságú, egyfázisú bútorfesték, bármely beltéri fa vagy fémfelület átfestésére alkalmas. Önterülő ezért használata gyors és egyszerű,  “3 az 1- ben” típusú festék azaz alapozás, festés és utókezelés egy lépésben.

A Satin Paint selymes, finom fényű, szatén festék. A Chalk Paint™ krétafesték és a Satin Paint között a legfőbb különbség a felületzárás, míg a krétafestéket utólag wax-szal vagy lakkal fixáljuk, a Satin Paint a teljes kikeményedés után súrolható felületet ad, esetében nincs szükség + záróréteg felvitelére.

A Oxford Navy Satin Paint önterülő összetevőinek köszönhetően, alkalmas a tökéletesen sima, ecsetnyom nélküli, modern felület festésére, gyorsan és egyszerűen. Ajánljuk konyhabútor, lambéria, ajtó, ablak, szegélyléc, és pl: a mindent elnyelő beépített szekrények festésére.

Annie’s History of Art:

Annie Sloan neve egyet jelent a bútor festéssel. Mikor három évtizeddel ezelőtt kifejlesztette a Chalk Paint™ bútorfestéket egy csapásra forradalmasította a díszítő festést. Mindenki számára elérhetővé téve a krétafestéket, lehetőséget adva az otthoni bútorfestésre. 2015-ben Wall Paint™ falfestékekkel bővült a repertoár, amiket 2021-ben mind összetételében, mind pedig színeiben teljesen megújított, egy teljesen új falfesték palettával állt elő és Annie 2022-es újdonsága a Satin Paint™, amivel már teljes körű lakberendezési koncepciót nyújthatunk. (bútor, fal és nyílászárók festése)


Chalk Paint™ díszítő bútorfesték, krétafesték

Annie Sloan falfesték kapszula kollekció

Fontos adatok! Annie Sloan Satin Paint Toy Safe minősítésű!

Igyekszünk, hogy minden termékünk környezetkímélő legyen. 

A Satin Paint teljesen szagtalan, belégzése ártalmatlan, vízbázisú, akril alapú, súrolható, beltéri festék, minimális VOC (illékony szerves anyag) tartalmú (0,5g/l)  

 “A” minősítésű Air Quality Rating-gel (AQR) rendelkezik, azaz száradás után nem párolognak belőle káros anyagok, bútorfesték, ami megkapta a gyerekbarát minősítést (Toy Safe) 

Sima felület egy lépésben, beltéri felhasználásra fára és fémre:

Mikor válaszd a Pure Satin Paint – Beltéri – Bútorfesték -et? Konyhabútor, lambéria, ajtó …..

  • és után egy lépésben, egyszerűen szeretnél tökéletesen sima, modern hatású felületeket elérni. 
  • Ha nem szeretnél + záróréteget felvinni (lakk, wax)
  • Ha a napi igénybevétel miatt, nagy kopásállóságú, súrolható felületeket szeretnél

Hány m²- re festésre elegendő 1 doboz (750ml) Satin Paint?

1 rétegben kb 11m²-re elegendő, de ezt mindig a festendő felület minőségétől és a festési technikától függ

Mivel fess!

Festés ecsettel: Kiváló minőségű, szintetikus szálú lapos ecset, az ecsetvonások nélküli modern, sima felület eléréséhez. A festendő felület mérete szerint:

Nagy Lapos Ecset – Annie Sloan Chalk Paint – Large Flat Brush

Kis Lapos Ecset – Annie Sloan Chalk Paint – Small Flat Brush

 

Tipp: Az első réteget fessük vízszintes irányba, majd száradás után 1óra/réteg a második réteget függőlegesen, figyeljünk, hogy NE menjünk vissza sokszor, mert vissza fogjuk szedni a festéket. 

 

Festés hengerrel: “narancsbőrös” kicsit plasztikus hatás, a henger vékonyabb rétegben viszi fel a festéket, ezért további rétegek lehetnek szükségesek. A festendő felület mérete szerint:

Nagy Szivacs Henger – Annie Sloan Chalk Paint – Large Sponge Roller

Kis Szivacs Henger – Annie Sloan Chalk Paint – Small Sponge Roller

 

Hogyan készítsd elő a festendő felületet?

Festés előtt mosogatószeres vízzel alaposan mosd le, öblítsd, hagyd száradni, mert  tökéletesen tiszta, por és szennyeződés mentesnek kell lennie a festendő felületnek, majd alaposan csiszold át bolyhosítsd.

Csiszoló Szivacs Készlet – Annie Sloan Chalk Paint –Sanding Pads

 

A csiszolás kiváltható ha a Satin Paint alá alapozót használunk.

Fényes műanyag, laminált felületen mindig hídképző alapozó felvitele szükséges.

Harzo T-16 Hídképző Alapozó

 

Praktikus segítség:

–  színválasztáshoz: Falfesték és Satin Paint színkártya Annie Sloan

–  festékesdoboz egyszerű kinyitásához: Annie Sloan krétafesték doboz nyitó

 

A Satin Paint teljes kikeményedése 14 nap, ezalatt fokozott óvatossággal használjuk! Kikeményedés után szappanos vízzel, klórmentes, bio tisztítószerrel mosható, súrolható.

 

Minden tőlünk telhetőt megteszünk, hogy képeink, színeink a valóságot tükrözzék, de sajnos ez monitor és készülék függő, színhelyességet garantálni nem tudjuk!

Ha bizonytalan vagy keress minket! Szívesen segítünk!

ELÉRHETŐSÉGÜNK