Dark Wax – Annie Sloan Chalk Paint™ sötét bútorviasz

2.900,00 Ft6.800,00 Ft

Dark Chalk Paint™ Wax sötét bútorviasz

Ha közel áll hozzád a rusztikus stílus és festett bútorodnak is jól állna a kopottas “koszos” hatás. Bátran ajánlom Annie Sloan sötét bútorviaszát. 

Dark Chalk Paint™ Wax sötét bútorviasz használatával antikolhatod a krétafestékkel festett felületet, kihangsúlyozhatod az ecsetvonásokat, repedéseket, textúrákat, faragásokat. A végeredmény akkor lesz tökéletes, ha a felvitt effekt, antik kopottas stílus, észrevétlen marad, eggyé válik, beépül a bútorba, nem marad eltúlzott, oda nem illó “barna ecsetvonás”

Felviheted ronggyal vagy waxecsettel:

FONTOS!

  1. A Clear wax ( világos bútorviasz) minden esetben közvetlenül a krétafestékre kell felvinni.
  2. Majd CSAK erre jön, opcionálisan a sötét bútorviasz, ha szeretnéd az antik “koszos” hatást.

A sötét bútorviasz (Dark Wax) színe sötét barna, a festett felület színét erősen megváltoztatja, barnítja.

Két kiszerelésben érhető el:

  • 500 ml sötét Chalk Paint™ wax
  • 120 ml sötét Chalk Paint™ wax

Leírás

Nézd meg, hogyan kell használni a Dark Chalk Paint™ Wax sötét bútorviasz -t.

Dark Chalk Paint™ Wax sötét bútorviasz használatával antikolhatod a festett felületet, kihangsúlyozhatod az ecsetvonásokat, repedéseket, textúrákat, faragásokat. 

A Chalk Paint ™ krétafestéket Annie Sloan úgy tervezte, hogy a wax életre kelti, megadja a festett bútor végső színét és biztosítja hosszú élettartamát, használhatóságát takaríthatóságát. A világos wax  (bútorviasz) minden esetben közvetlenül a krétafestékre kell felvinni, majd erre jön opcionálisan a sötét bútorviasz, ha szeretnéd az antik “koszos” hatást. 

Használata:

Először vigyél fe egy vékony réteg Clear Chalk Paint waxot (világos viasz) a festett felületre, erre a legjobb eszköz a Chalk Paint waxecset  körkörös és nagy széles mozdulatokkal oszlasd el minden irányba, jól dolgozd bele a felületbe, ne felejtsd ki a díszítéseket, finom részeket. Majd egy puha, tiszta, szöszmentes ronggyal töröld vissza a felesleget, simogasd át a bútort.

Közvetlenül ez után! … jöhet a Dark Chalk Paint ™ Wax, magyarul sötét bútorviasz, egyenletesen vidd fel, majd azonnal töröld vissza egy tiszta, szöszmentes pamut ronggyal. Annál sötétebb lesz a hatása, mennél tovább hagyod a felületen visszatörlés előtt, ezért érdemes kisebb egységekben felvinni és visszatörölni. Ha túl sötétnek érzed, vigyél fel rá ismét egy kis világos viaszt és azzal töröld át ismét. A végeredmény akkor lesz tökéletes, ha a felvitt effekt észrevétlen marad, eggyé válik, beépül a bútorba, nem marad eltúlzott, oda nem illó “barna ecsetvonás”

Használhatod közvetlenül NATÚR fára vagy a lakkréteget eltávolítva, régi szép fa bútorokra.

A sötét viasz beleül a felületi mélyedésekbe védelmet nyújtva ápolja a fát. Érett, meleg hatást ad, kiemelve a fa természetes erezetét. Alapos csiszolással eltávolítjuk a megöregedett lakk réteget, majd portalanítás után felvisszük a Dark Chalk Paint ™ Waxot (sötét viasz) a felesleget visszatöröljük és szépen felpolírozzuk. 

Két kiszerelésben érhető el:
  • 500 ml sötét Chalk Paint™ wax
  • 120 ml sötét Chalk Paint™ wax

Ha fehér viaszra van szükséged, válaszd a fehér White Chalk Paint waxot™  A fehér viasszal lágyabbá és világosabbá teheted a Chalk Paint krétafesték színeit. Közvetlenül alkalmazhatod kezeletlen fafelületeken, ezzel fehéres, meszes hatást érhetsz el.

 és ha feketére, akkor pedig a fekete Black Chalk Paint waxot™ A fekete viasz vagány, sötét külsőt eredményez. Kiemeli az ecsetvonásokat és a díszítéseket, illetve sötétíti és gazdagítja a színeket.

További információk

Kiszerelés

120ml, 500ml